• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Het was eventjes wachten, maar deze week kwam de KNVB dan eindelijk met het conceptprogramma voor het Eredivisieseizoen 2020/2021. Nu er een aantal knopen zijn doorgehakt, kun jij je weer langzaam gaan verheugen op een seizoen vol met mooie weddenschappen. Zet zaterdag 12 september maar vast in je agenda! Op die datum gaat de namelijk competitie officieel van start met het duel tussen FC Utrecht en AZ. En dat is pas het begin. Want hopelijk brengt 2020/2021 ons een volledig voetbalseizoen, waarbij er aan het eind wél een landstitel te vergeven is.

Het wordt een seizoen van revanche

Tegen de tijd dat het 12 september is, heeft de Eredivisie maar liefst een half jaar stilgelegen. In die eerste weken van de competitie zal het vooral draaien om de vraag wat dat half jaar zonder officiële wedstrijden met iedereen heeft gedaan. Is het de spelers gelukt om fit te blijven en kunnen ze zich na die lange tijd afwezigheid weer de echte focus vinden? Eén ding is zeker: veel clubs hebben dit seizoen iets te bewijzen. Dat begint al bij de twee ploegen die openingswedstrijd mogen spelen. Voor FC Utrecht eindigde 2019/2020 in een grote teleurstelling doordat de KNVB het startbewijs voor de groepsfase van de Europa League toewees aan Feyenoord. AZ zag juist het beste Champions League-ticket aan zich voorbijgaan. Hoog tijd dus voor revanche, en een sterke openingswedstrijd is daarbij zeker welkom. Als je graag geld inzet op de Eredivisie, dan is die eerste wedstrijd alvast een mooi begin van een spannend wedseizoen.

AZ heeft in het nieuwe seizoen natuurlijk nog meer goed te maken. De club was in 2019/2020 goed op weg om het kampioenschap te winnen, maar het coronavirus maakte een einde aan de hoop op een derde landstitel. Gaat het komend seizoen weer lukken om het Ajax lastig te maken of ontbreekt het aan die echte kampioenschapsvorm? Voor Ajax staat er minstens zoveel op het spel. De Amsterdammers hebben het seizoen keurig afgesloten met een eerste plaats. Maar ja, die landstitel… Onderin de competitie moeten RKC en ADO laten zien dat ze hun plekje in de Eredivisie inderdaad verdienen. Nóg zo’n teleurstellend seizoen en Cambuur en De Graafschap staan klaar om hun plek alsnog op te eisen.

De KNVB werkt toe naar een maand vol met voetbaltoppers

In het conceptprogramma dat de KNVB deze week vrijgaf, is er in de eerste periode nog geen ruimte voor echte voetbalkrakers. Maar dat geduld wordt absoluut beloond. In januari staan er maar liefst zes onderlinge duel gepland tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ. Een maand vol met voetbaltoppers dus! Hoewel de echte krakers tot aan de winterstop ontbreken, valt er in die eerste periode meteen genoeg te wedden. Ook met het oog op het kampioenschap zijn die eerste maanden cruciaal. Aangezien Ajax, Feyenoord, PSV en AZ nog niet tegen elkaar spelen en dus vooral de clubs treffen die niet meestrijden om de landstitel, zijn dit juist de maanden waarin er een stevige basis kan worden neergelegd. Er is simpelweg geen ruimte om punten te verliezen tegen clubs uit het rechterrijtje. En wat te denken van duels met subtoppers als Vitesse, en FC Utrecht? Dit zijn de wedstrijden die zomaar het verschil kunnen maken. Natuurlijk zijn het niet alleen de topclubs die het aankomende seizoen weer boeiend maken om te volgen én op te wedden. Nu het conceptprogramma bekend is, kan het aftellen naar 12 september beginnen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.