• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Veel voetbalcompetities liggen stil in verband met de zomerstop. Gelukkig worden we in plaats van de wekelijkse competitieduels getrakteerd op een aantal grote toernooien. Het WK vrouwenvoetbal is bezig, net als de Copa América en de Africa Cup. Bij dit soort toernooien draait het natuurlijk om de vraag welk land het kampioenschap binnensleept. Toch het is minstens zo interessant om je te verdiepen in de spelers die het vaakst scoren. Maar hoe pak je het aan als je wilt wedden op de topscorer van een toernooi? 

Het hele toernooi lang inzetten op de topscorer

Bij elk groot toernooi is er een essentiële rol weggelegd voor de spelers in de voorste linie. Zij moeten het doen, zij moeten scoren om hun ploeg naar de volgende ronde te brengen. Niet zo vreemd dus dat bookmakers hier een perfecte weddenschap in zien.

Al ruim vóór een toernooi begint, buigen bookmakers zich over de vraag welke speler het vaakst gaat scoren. Maar je kunt natuurlijk ook even afwachten en kijken wat er tijdens de wedstrijden gebeurt. De weddenschap sluit namelijk pas aan het einde van het toernooi. Een late weddenschap heeft wel één groot nadeel: de quoteringen worden wedstrijd na wedstrijd aangepast waardoor de uiteindelijk winst lager uitpakt dan je misschien had gehoopt.   

Waar moet je op letten als je wedt op de topscorer?

Wedden op de topscorer van een toernooi klinkt eenvoudiger dan het is. Er zijn namelijk meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste kijk je natuurlijk naar de spelers zelf. De statistieken vertellen je meteen welke spelers veel scoren, zowel in het nationale elftal als bij hun eigen club. Een korte analyse levert al snel een lijstje met kanshebbers op.

Spelers die topscorer willen worden, moeten zo lang mogelijk in het toernooi blijven. Een spits wiens ploeg al in de groepsfase strandt, zal het nooit tot topscorer schoppen. Als tweede is het dus verstandig om het toernooischema erbij te pakken. Hoe groot is de kans dat een ploeg snel wordt uitgeschakeld? En welke landen schoppen het waarschijnlijk tot de (halve) finale en hebben daarom de meeste kans om de topscorer te leveren? Vergeet ook niet om de rest van het elftal onder de loep te nemen. Want een spits krijgt pas echt kans om te scoren als er spelers in het team zitten die veel goede passes afleveren. 

Een weddenschap met hoge quoteringen

Elk land heeft zijn eigen topscorers. Uruguay heeft Luis Suárez en Edinson Cavani, Argentinië heeft Lionel Messi, Colombia heeft Duván Zapata en Chili heeft Eduardo Vargas. Met al deze topspelers is het lastig om te voorspellen wie tijdens de Copa América de meeste doelpunten maakt. Dat geldt voor jou, maar ook voor de bookmaker. Er zijn simpelweg te veel kanshebbers waardoor de uitkomst voor de bookie erg onzeker is. Hierdoor kun je veel winst maken. Vooral als je vóór de kwartfinales, achtste finales of zelfs al in de groepsfase een weddenschap plaatst, profiteer je van hoge quoteringen. Dus denk er maar vast over na: wie wordt volgens jou topscorer van de Copa América, de Africa Cup of het WK vrouwenvoetbal?

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.