• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Engelse voetbalclubs scoorden afgelopen seizoen goed in Europa. Liverpool versloeg Tottenham in de finale van de Champions League en mocht ‘de cup met de grote oren’ mee naar huis nemen. Ook de Europa League finale werd een Britse (zelfs een Londense) aangelegenheid. Chelsea en Arsenal stonden tegenover elkaar, met Chelsea als grote overwinnaar. Kun jij het Engelse voetbal wel waarderen? Maak je dan op voor de UEFA Super Cup. Woensdag om 21.00 uur nemen de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League het tegen elkaar op. Verdiep je in de wedstrijd en voorspel wie de Super Cup dit jaar gaat winnen!

44 jaar voetbal om de Super Cup

We zijn alweer toe aan de 44e editie van de UEFA Super Cup. Het idee voor deze jaarlijkse wedstrijd kwam van de Nederlandse journalist Anton Witkamp. Hij liet zich in de jaren 70 inspireren door de nationale Super Cups, die in een aantal landen op de voetbalkalender stonden (en natuurlijk nog steeds staan). Witkamp zag een Super Cup voor zich op Europees niveau. De UEFA ging mee in dit idee en in januari 1973 was het tijd voor de allereerste editie. De strijd ging lange tijd tussen de winnaar van de Europacup I (voor landskampioenen) en de winnaar van de Europacup II (voor bekerwinnaars). Inmiddels hebben beide toernooien een waardige opvolger gekregen: de Champions League en Europa League. Dit jaar is het in de Super Cup dus tijd voor een duel tussen Liverpool en Chelsea.

Liverpool als grote favoriet bij de bookmakers

Voor de Super Cup van 2019 reizen de spelers af naar het Vodafone Park in Istanbul. Normaal gesproken is dit de thuishaven van Beşiktaş JK, maar nu kunnen de bijna 42.000 fans in het stadion genieten van een wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. De Super Cup wordt tegenwoordig in één duel beslist. Beide clubs moeten direct alles op alles zetten om de prijs binnen te kunnen slepen.

Liverpool is als winnaar van de Champions League natuurlijk de grote favoriet bij de bookmakers. Als de ploeg van Jürgen Klopp wint, krijg je ongeveer 1.60 keer je inzet terug. Bij een overwinning voor Chelsea kun je gemakkelijk profiteren van odds die rond de 5.50 liggen. De bookies zien na 90 minuten voetbal nog eerder een gelijkspel op het scorebord staan dan dat Chelsea direct de winst pakt. Dat zegt veel over de kansen van de club uit Londen. Wil je wedden op een gelijkspel? Als je voorspelling uitkomt, kun je je inzet verviervoudigen. Het lijkt misschien een uitgemaakte zaak, maar toch heeft Liverpool ook met tegenslagen te maken. Zo moet doelman Alisson Becker de Super Cup missen doordat hij afgelopen vrijdag een blessure opliep. Het is nu aan de kersverse reservekeeper Adrián om zich te bewijzen. De wedstrijd om de Super Cup is via verschillende kanalen live te volgen. Dat maakt het wedden op deze voetbalmatch meteen een stuk spannender. Wint Liverpool voor de vierde keer in de geschiedenis of wordt het de tweede Super Cup voor Chelsea? Geef je voorspelling door aan de bookmaker en zorg dat je woensdag 14 augustus om 21.00 uur klaarzit voor dit Engelse onderonsje.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.