• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

In de afgelopen dagen zijn heel wat grote Europese voetbalcompetities stil komen te liggen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je al een aantal weddenschappen open had staan. Dus wat gebeurt er eigenlijk als een wedstrijd wordt geannuleerd? De bookmakers hebben daar gewoon regels voor opgesteld. Want hoewel het zelden voorkomt dat er complete competities stil komen te liggen, zijn er in de geschiedenis wel vaker wedstrijden gecanceld. De bookmakers zijn dus voorbereid op een situatie als deze. En het goede nieuws is: die inzet krijg je gewoon terug.  

Winst maken met wedstrijden die halverwege zijn afgelast

Voetbalmatches kunnen om verschillende redenen worden afgelast. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de scheidsrechter halverwege besluit om het duel te staken. Fans die zich ernstig misdragen of het weer dat het veld steeds onbespeelbaarder maakt: op dit soort momenten mag de scheidsrechter bepalen om de wedstrijd te stoppen. 

Bij wedstrijden die wel beginnen maar geen volledige 90 minuten duren, hangt het er volledig vanaf welke weddenschap je bent aangegaan. Heb je geld ingezet op een wedstrijd tussen twee clubs die flink aan elkaar gewaagd zijn? Het is heel reëel dan de voorspelling ‘meer dan 2.5 doelpunten’ op je wedbriefje stond. Wordt de wedstrijd gestaakt bij een 2-1 of 2-2 stand, dan krijg je de winst gewoon uitgekeerd. In de resterende speeltijd kon er voor jou immers niets meer veranderen aan de uitslag. Ook wedopties zoals de eerste doelpuntenmaker kunnen nog steeds winst opleveren. Tenminste, als er al in de wedstrijd gescoord is. Van dit soort afgelastingen tijdens de voetbalwedstrijd is nu natuurlijk geen sprake. Het is al duidelijk dat veel duels de komende tijd niet doorgaan. En dan gelden er net iets andere regels.

Er is niets verloren als de wedstrijd niet doorgaat

Bij wedstrijden die niet van start gaan, wachten de bookmakers eerst of er binnen twee dagen misschien een inhaalmoment komt. Mocht dat gebeuren dan blijft jouw weddenschap gewoon geldig. Maar de kans dat dit scenario gaat uitkomen is nihil. De wedstrijden zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld, dus zetten de bookmakers de quoteringen voor alle weddenschappen op 1.00. Dat betekent dat je de inzet weer terugkrijgt. Er niets gewonnen, maar gelukkig ook niets verloren. De inzet die je terugkrijgt, kun je in de komende periode nog steeds goed gebruiken. Natuurlijk, voetbalcompetities als de Eredivisie, Premier League, de Serie A, La Liga en de Ligue 1 liggen allemaal tot zeker begin april stil. Dat betekent alleen niet dat er voorlopig een einde komt aan alle voetbalweddenschappen. Je hebt juist de kans om eens kennis te maken met competities en toernooien waar je normaal gesproken niet aan denkt. De Braziliaanse Serie A, de Russische Premjer-Liga of de Argentijnse Copa de la Superliga: voor de echte voetbalfan is er nog steeds keuze genoeg!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.