• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Doelpunten zijn natuurlijk extreem belangrijk in het voetbal. Elk doelpunt wordt (soms groots) gevierd en elke doelpuntenmaker krijgt extra applaus van de fans. Vanaf het moment van de aftrap kijkt iedereen gespannen uit naar de eerste goal. Het is tenminste te hopen dat die goal een keer gaat vallen. Heb jij wel een idee wanneer er gescoord wordt? Maak je dan op voor een paar mooie weddenschappen!

Bepaal het moment van de goal met een pre-match weddenschap

Er zijn van die voetbalwedstrijden waarbij je vooraf redelijk zeker weet dat er gescoord wordt. Want wanneer clubs als Bayern München, Paris Saint-Germain en Real Madrid het veld opkomen, is de kans op minimaal één doelpunt erg groot. De vraag is niet zozeer óf de bal in het doel gaat, maar wanneer dat gebeurt. Het is een risicovolle weddenschap waarbij je het potentiële winstbedrag snel ziet stijgen.

Bij pre-match weddenschappen kun je volop inzetten op het moment van scoren. Richt je bijvoorbeeld op het eerste doelpunt van de wedstrijd, van de thuisploeg of van de bezoekende ploeg. Je hoeft echt niet tot op de minuut nauwkeurig te zijn. De bookmakers delen deze weddenschap meestal in in periodes van 10 of 15 minuten. Zo heb je nog enigszins speling. Als alternatief kun je ook voorspellen of er wel of geen doelpunt in het eerste kwartier valt. Of ga voor een variant van de over/under weddenschap en geef aan of het eerste doelpunt voor (under) of pas na (over) 45 minuten een feit is.

Bij een pre-match weddenschap is het essentieel dat je goed je huiswerk doet. Kijk of clubs vaak vroeg in de wedstrijd scoren of dat ze juist wat trager op gang komen. Dit helpt je om het moment van de eerste goal te bepalen. Wil je wat meer zekerheid, dan kun je beter kiezen voor een live weddenschap.

Wanneer valt de volgende goal bij een live wedstrijd?

Bij live weddenschappen draait het niet zozeer om de eerste goal, maar om de eerstvolgende goal. Je kunt bijvoorbeeld voorspellen of dat doelpunt voor de thuisclub óf voor de bezoekers is. Al is er natuurlijk ook die derde mogelijkheid. Want misschien denk je wel dat de resterende speeltijd helemaal geen doelpunt meer oplevert.

Het voordeel van live wedden is dat je snel kunt inspelen op de situatie in het veld. En daar maken de bookmakers handig gebruik van. Bij veel wedstrijden kun je namelijk voorspellen of er in korte tijd een goal valt. Kies je voor een periode van 30 seconden of 1 minuut, dan geef je in feite aan of de lopende aanval succesvol gaat zijn. Is er op dat moment geen echte aanval bezig, maar is de druk op de tegenstander wel groot? Dan kun je ook aangeven dat er in de komende 5 minuten een volgend doelpunt valt.

Het is vaak speculeren wanneer er gescoord wordt. Al is het bij een live weddenschap toch wat makkelijker dan bij een pre-match weddenschap. Als je de wedstrijd vanaf de eerste minuut volgt, heb je snel in de gaten dat er een doelpunt in de lucht hangt. Je mag niet meer treuzelen, want je moet nú actie ondernemen. Je kunt meteen meejuichen als dat doelpunt inderdaad valt!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.