• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De laatste tickets voor het Europees voetbal worden momenteel verdeeld. Er zijn nog vier Nederlandse clubs die kans hebben op een plekje in de groepsfase. Ajax is toegekomen aan de laatste kwalificatieronde voor de Champions League, terwijl Feyenoord, PSV en AZ strijden voor een plek in de Europa League. De heenwedstrijden van de play-offs zijn inmiddels voorbij. En die bieden perspectief voor de duels van komende woensdag en donderdag. Lukt het de Nederlandse clubs om definitief door te dringen tot het hoofdtoernooi? De bookmakers hebben de quoteringen al online staan, dus geef je voorspelling door!

Kan Ajax de druk aan?

Vorig seizoen kon de Champions League niet stuk voor Ajax. De Amsterdammers strandden uiteindelijk in de halve finale, en die prestatie hopen ze dit jaar minstens te evenaren. Of dat reëel is, is nog even de vraag. Maar een plekje in de groepsfase moet er volgens de bookmaker zeker in zitten. De heenwedstrijd bij APOEL Nicosia eindigde in een teleurstellend 0-0. Het moet komende woensdag dus in eigen huis gaan gebeuren. De bookmakers hebben er vertrouwen in. Winst voor Ajax levert gemiddelde quoteringen op van 1.18, bij gelijkspel is dat 6.85 en als APOEL de wedstrijd binnen 90 minuten weet te winnen, kun je al snel 12 à 13 keer je inzet terugverdienen. Op papier is het een makkelijke wedstrijd voor Ajax, maar de druk is groot. Bovendien moet Donny van de Beek de wedstrijd wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan. De Amsterdammers zijn er dus nog niet.

Grote kansen voor Feyenoord en PSV

Er zijn twee Nederlandse clubs die een écht goed uitgangspunt hebben na de heenwedstrijd van vorige week. Zowel Feyenoord als PSV gaan met een 3-0 voorsprong de return in. Voor beide wordt het ook een uitwedstrijd. Feyenoord brengt deze donderdag een bezoek aan het Israëlische Hapoel Be’er Sheva en PSV neemt het op tegen het Cypriotische Apollon Limassol. Dit zijn natuurlijk niet de meest aansprekende tegenstanders. Een 3-0 voorsprong moet daarom genoeg zijn om de groepsfase van de Europa League te halen. De bookmakers zijn er minder van overtuigd dat Feyenoord en PSV de returns ook winnend af gaan sluiten. Met een 3-0 winst op zak hoeven beide clubs niet meer vol voor een doelpunt te gaan. Dit maakt het wedden op deze voetbalwedstrijd meteen een stuk interessanter.

AZ tegen Royal Antwerp: alles ligt nog open

Wed je graag op wedstrijden die nog helemaal open liggen? Verdiep je dan in het duel tussen Royal Antwerp en AZ. De clubs hielden een 1-1 over aan de heenwedstrijd van afgelopen week. Bij de return die donderdag om 19.30 uur gepland staat, moeten beide clubs daarom flink aan de bak. De bookmakers hebben net iets meer vertrouwen in Royal Antwerp. Een overwinning voor de Belgen levert je ongeveer 2.30 keer de inzet op. Wed je op een overwinning voor AZ, dan kom je uit op quoteringen die tegen de 3.00 liggen. Ook een gelijkspel na 90 minuten wordt niet uitgesloten. Aan deze weddenschap houd je ongeveer 3.30 keer je inzet over. Gaan we dit seizoen vier Nederlandse teams in Europa zien of worden het er toch minder? Donderdagavond weten we het.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.