• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Dit jaar staan Bayern München en Tigres UANL (of kortweg Tigres) in de finale van het WK voor Clubs. De winnaar van deze wedstrijd, die donderdag 11 februari plaatsvindt, mag zich een jaar lang de beste club van de wereld noemen. Voorspel de uitslag via Voetbalwedden en scoor de beste odds voor wereldbekerfinale! 

Statistieken

Het is voor Tigres de eerste deelname aan het WK voor Clubs. De club heeft al geschiedenis geschreven door als eerste Mexicaanse ploeg ooit de finale te bereiken. Voor Bayern München is het niet de eerste keer dat de club in de finale van het WK voor clubs staat. De Duitsers wonnen de titel al eerder in 2013. Ook de voorganger van het huidige toernooi, de wereldbeker voetbal, werd al tweemaal gewonnen. Die WK-titel ging echter tussen twee clubs, te weten de winnaar van de Europese Champions League en de winnaar van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores.

Het huidige toernooi, dat sinds 2005 wordt gehouden in deze opzet, wordt gespeeld tussen de winnaars van de grootste Europese toernooien op elk continent, aangevuld met de kampioen van het organiserende land. De kampioenen van Europa en Zuid-Amerika stromen daarbij in de halve finales pas in.

Zo trad Bayern München afgelopen weekend aan tegen het Egyptische Al-Ahly. Door twee treffers van wie anders dan Robert Lewandowski won de Duitse club met 2-0 en wist zo de finale te bereiken.

Het Mexicaanse Tigres begon één ronde eerder, waarin het Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea trof. Nadat die ploeg met 2-1 was verslagen stond in de halve finale het Braziliaanse Palmeiras tegenover de ploeg van coach Ricardo Ferretti, die overigens zelf een Braziliaan is. Tegen alle verwachtingen in werd ook die ploeg verslagen. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie gaf de Mexicanen een penalty, die door de Fransman André-Pierre Christian Gignac werd benut. De 1-0 bleek uiteindelijk ook de eindstand, waardoor Tigres in de finale staat.

Odds

De online bookmakers hebben de odds in het voordeel van Bayern München gezet. Gezien de historie én vorm van de Duitse ploeg is dat een logische keuze. De club geldt al decennialang als één van de topteams uit Europa. Voor een overwinning van Bayern wordt x1,19 uitgekeerd, wat zoveel betekent als een bijna zeker lijkende overwinning voor de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen.

Een overwinning van outsider Tigres, die vorig seizoen voor de eerste maal de Zuid-Amerikaanse Champions League won, lijkt een stuk minder tot de mogelijkheden te behoren. Met een quotering van x12,25 levert een Mexicaanse zege een hoge winstbonus op. Een gelijkspel na negentig minuten levert x6,20 op.

Speltypen

Behalve de juiste winnaar voorspellen, is ook de juiste score voorspellen mateloos populair. Zo win je met een 2-1 of 3-1 zege van Bayern al x4,05 keer je inzet.

Ben je overtuigd van een zege voor Tigres? Dan kan je al flink cashen met een 0-1 zege voor de Mexicanen, want dat levert maar liefst x24,50 keer je inzet op.

De odds zijn dus ruim in het voordeel van Bayern München, maar daar liggen juist de kansen. Bekijk onze bookmakerspagina voor alle scores en bijbehorende, aantrekkelijke odds!

Voetbalwedden

Het WK voor Clubs voor slechts eenmaal per jaar gehouden, waarbij de tegenstanders elkaar vaak niet goed kennen. En dat kan zomaar eens tot verrassingen leiden. Laat deze kans dus niet aan je voorbijgaan! Durf jij een gokje te wagen op deze wedstrijd?

Datum en tijdstip

De finale van het WK Clubs tussen Bayern München en het Mexicaanse Tigres wordt op donderdag 11 februari gespeeld in het Qatarese Doha. De wedstrijd begint om 21.00 uur. De pre-odds vervallen zodra de match start. Daarna kan je via Voetbalwedden nog bonussen scoren door middel van live gokken! Waag jij je kans? Plaats een weddenschap en win!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.