• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Een derde plek en vierde plek waren voor Feyenoord en AZ genoeg om rechtstreeks door te stoten naar de voorrondes van volgend seizoens Europa League. Er is nog één plek over voor een Nederlandse club. En om die plek wordt de komende dagen hard gestreden tussen FC Utrecht en Vitesse.

Het is tijd voor de play-offs

Sinds seizoen 2008/2009 spelen de nummer 4 tot en met 7 van de Eredivisie om plaatsing voor de Europa League. Maar bekerwinst van Ajax was goed nieuws voor alle clubs in de top 8. Want doordat de Amsterdammers voor volgend seizoen al een plaats hebben verdiend in de voorronde van de Champions League, schuift het extra ticket voor de Europa League automatisch door naar de competitie. Hierdoor komt Feyenoord niet in de tweede, maar in de derde voorronde terecht. AZ plaatst zich als nummer 4 voor de tweede voorronde, en is dus niet afhankelijk van de play-offs. De nummers 5 tot en met 8 mochten zich wél gaan bewijzen die spannende strijd om Europees voetbal.

De halve finales van de play-offs zijn inmiddels achter de rug. Vitesse verloor de heenwedstrijd in Groningen, maar wist bij de return met een 3-1 eindstand alsnog de winst naar zich toe te trekken. Voor FC Utrecht verliepen de halve finales een stuk soepeler. Met een 2-0 en 3-0 winst op Heracles wist de club van Dick Advocaat gemakkelijk de finale te halen. Nu die laatste horde nog.

Wedden op de finalestrijd tussen Utrecht en Vitesse

FC Utrecht mag zichzelf onderhand de ongekroonde koning noemen van de Nederlandse play-offs. De club wist zich op deze manier namelijk al drie keer te plaatsen voor de voorrondes van de Europa League. De grote vraag is nu: gaat het de Utrechters voor de vierde keer lukken of is Vitesse dit jaar te sterk? Het eerste duel van de finalestrijd staat vrijdag om 20.45 uur op het programma. Het wordt een thuiswedstrijd voor FC Utrecht, en dat is ook te zien aan de quoteringen van de bookmakers. De bookies geven Utrecht een grotere winkans dan Vitesse. Bij een 1×2 weddenschap profiteer je bij winst voor Utrecht van quoteringen die tussen de 2.05 en 2.20 liggen. Geloof je in de kracht van Vitesse en zet je je geld in op een overwinning voor de Arnhemmers? In dat geval kun je je inzet gemakkelijk verdrievoudigen.

Na vrijdag is het nog niet afgelopen met de strijd. De tweede finalewedstrijd wordt een paar dagen later gespeeld, op dinsdag 28 mei. En dan kun je natuurlijk weer een nieuwe weddenschap plaatsen.

De kansen in Europa

Zowel Utrecht als Vitesse hopen zich natuurlijk via de play-offs te kwalificeren voor Europees voetbal. Maar de kans is klein dat ze uiteindelijk écht in het hoofdtoernooi terechtkomen. In de laatste tien jaar is het een Nederlandse club slechts één keer gelukt om via deze route de groepsfase te bereiken. De overige keren strandden de teams in de voorrondes. Gelukkig zijn dat zorgen voor later. Op dit moment zijn FC Utrecht en Vitesse alleen nog maar bezig met winst in de play-offs. Wie gaat volgens jou met de prijs naar huis?

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.