• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Johan Cruijff Schaal is traditiegetrouw de eerste prijs van het nieuwe voetbalseizoen. Ook dit jaar gaan we hopelijk weer een mooie wedstrijd zien. Aan de clubs zal het in ieder geval niet liggen. Bekerwinnaar/landskampioen Ajax neemt het aanstaande zaterdag in de ArenA op tegen PSV. Dat betekent dat het Feyenoord na twee jaar winst op rij een opvolger krijgt. Wil je wedden op de winnaar van de Johan Cruijff Schaal? Zorg dan dat je om 18.00 uur klaar bent voor de aftrap.

Ajax en PSV: de absolute top van de Johan Cruijff Schaal

Elk jaar is er weer dat mooie begin van het Nederlandse voetbalseizoen. De landskampioen strijdt samen met de bekerwinnaar om de Johan Cruijff Schaal. Maar het succesvolle seizoen 2018/2019 heeft Ajax zowel de beker als de landstitel opgeleverd. Daarom zien we de nummer 2 van de competitie komende zaterdag op het veld verschijnen.

Ajax en PSV hebben beide een indrukwekkende geschiedenis als het gaat om de Johan Cruijff Schaal. Sterker nog: de clubs voeren de lijst met aantal deelnames en overwinningen ruimschoots aan. De Amsterdammers speelden 16 keer om de trofee, en winsten precies de helft te winnen. De laatste overwinning dateert alweer uit 2013. PSV doet het nog iets beter. De Eindhovenaren stonden 17 keer op het veld bij de seizoensopener, iets dat 11 keer de schaal opleverde. Voor het laatst gebeurde dit in 2016. Nu maar afwachten of PSV dit jaar wederom de Johan Cruijff Schaal weet te winnen óf dat Ajax er met de prijs vandoor gaat. 

Hoe staan de clubs ervoor?

Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen. De sterke prestaties van Ajax zijn dus geen garantie voor winst bij de Johan Cruijff Schaal. Daar komt ook nog eens bij dat de Amsterdammers waarschijnlijk niet op volle sterkte aan de wedstrijd beginnen. Wegens vakanties is het nog maar de vraag of spelers als Hakim Ziyech, David Neres en André Onana op tijd fit zijn. PSV staat weer een andere uitdaging te wachten. De Eindhovenaren zitten midden in de voorrondes van de Champions League, dus Mark van Bommel kan zomaar een aantal spelers rust gunnen tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Al heeft de KNVB hier wel rekening mee gehouden door de wedstrijd met een dag te vervroegen. Houd de opstelling gewoon goed in de gaten wanneer je wilt gaan wedden op Johan Cruijff Schaal.

Dit zeggen de bookmakers!

Aanstaande zaterdag om 18.00 uur is het tijd voor de 24e editie van de Johan Cruijff Schaal. Toch gaat het officieel om de 30e editie van de strijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen (of runner-up). Voordat de Johan Cruijff Schaal in 1996 van start ging, was er namelijk sprake van de Super Cup en de PTT Telecom Cup.

De bookmakers zijn alvast duidelijk over de wedstrijd die komen gaat. Ajax is de grote favoriet, met quoteringen die rond de 1.90 liggen. Winst voor PSV levert ongeveer 3.60 keer de inzet op. Geloof je dat er na 90 minuten voetbal een gelijkspel op het scorebord staat? In dat geval kun je de inzet zomaar verviervoudigen. Na die 90 minuten houdt de weddenschap voor jou op. Bij een gelijkspel gaat de wedstrijd nog door met een penaltyreeks. Geen verlenging dus, maar wel volop spanning als de eerste bal op de stip gaat.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.