• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

In de Eredivisie staan dit weekend twee krakers op het menu. PSV speelt in Eindhoven tegen Feyenoord. In Alkmaar treft AZ zondagmiddag provinciegenoot Ajax Amsterdam in het AFAS Stadion. De Amsterdamse staat eerste in de competitie, maar moet zondag wel winnen om die positie te behouden. Wie wint de Eredivisie derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam? Voorspel de wedstrijd bij de bookmakers op Voetbalwedden en scoor de hoogst mogelijke odds!

Statistieken AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

AZ ontmoette Ajax in totaal 51 keer in Alkmaar. Daarvan wist de Amsterdamse ploeg 27 duels te winnen. Twaalf keer werd het een puntendeling in Alkmaar en twaalf keer boekte AZ een zege. De Ajacieden maakten in die duels in totaal 93 goals. AZ wist 59 keer het net van een Ajax-doelman te raken.

Op 8 mei 2022 vond deze Noord-Hollandse derby voor de laatste keer plaats in het AFAS Stadion. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het werd een 2-2 gelijkspel in Alkmaar. Een ontmoeting eerder waren de Ajacieden de baas in het AFAS Stadion. Op 31 januari werd het 0-3 in de kaasstad van Noord-Holland. In 2019 zegevierde AZ voor de laatste keer in eigen huis van Ajax. Op 15 december 2019 werd het 1-0 voor de Alkmaarse ploeg.

In dit seizoen heeft Ajax Amsterdam de koppositie weer te pakken. De regerend landskampioen staat eerste met achttien punten. AZ Alkmaar heeft vier punten minder en staat op de vierde plek. Feyenoord en PSV vullen de top drie van de Nederlandse competitie.

Odds AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De quoteringen in het 1×2 spelsysteem zijn het hoogst ingeschaald bij een zege van AZ. Winst van de Alkmaarse ploeg betekent een maximale bookmakersbeloning van x4.75 keer het speelbedrag.

Als AZ en Ajax de punten delen in deze derby dan keren de wedkantoren tot maximaal x4.60 keer het speelbedrag aan je uit.

Een overwinning van Ajax wordt het meest voorspeld en kan jou als voetbalwedder tot maximaal x1.68 keer het speelbedrag opleveren bij de Nederlandse bookmakers.

Speltypen

Bij de bookmakers kan gewed worden op vele spelstrategieën. Zo kan er voorspeld worden welke speler trefzeker is wat het resultaat is na de eerste helft van de wedstrijd. Bij een correcte score combinatie noteren de bookmakers ook als hoge quoteringen. Bijvoorbeeld als AZ wint met 1-0, 2-0 of 3-0 dan valt er al tot maximaal x8.85 keer het speelbedrag te verdienen bij de bookmakers op Voetbalwedden. Mocht Ajax met deze cijfers winnen in Alkmaar dan krijgen voetbalwedders die dit voorspelden tot maximaal x3.55 keer het speelbedrag teruggestort. Hoge resultaten worden hoger beloond. Bijvoorbeeld als AZ met 4-0, 5-0 of 6-0 gaat winnen. Dan willen de bookies tot maximaal x200.00 keer je inleg uitkeren. Check ook de overige speltypen bij de wedkantoren op Voetbalwedden.

Voetbalwedden

Met het voorspellen van voetbalwedstrijden zijn al heel veel voetbalwedders beloond door de bookmakers. Wil jij ook eens een gokje wagen en een voorspelling doen bij de wedkantoren? Dan is de derby van Noord-Holland echt de moeite waard om het eens te gaan proberen. Op Voetbalwedden vind je de betrouwbaarste bookmakers van Nederland die hoge quoteringen hanteren voor topwedstrijden als AZ – Ajax. Meer informatie vind je op onze website.

Datum en tijdstip AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De Noord-Hollandse derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 18 september. Het duel in het AFAS Stadion begint om 16:45 uur. Tot die tijd kun je meespelen in de pre-fase. Daarna schakelen de bookmakers over naar het live wedden op voetbalwedstrijden. Speel mee via Voetbalwedden en scoor de hoogste quoteringen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.