• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Voetbalfans denken bij Oranje automatisch aan spelers als Memphis Depay, Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Maar er is nóg een Nederlands elftal om rekening mee te houden. En dat elftal speelt de komende weken op het WK in Frankrijk. Onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman kunnen de Nederlandse voetbalvrouwen hun Europese titel uit 2017 een vervolg geven. Al is het nog maar de vraag of zij topfavoriet Amerika van de winst kunnen afhouden. De supermarkten en grote winkelketens zijn met hun spaaracties alvast klaar voor het WK, dat op vrijdag 7 juni begint. Ook de bookies hebben de weddenschappen inmiddels online staan. Ben jij al klaar om te gaan wedden op het WK?

24 elftallen strijden om die ene wereldtitel

Het WK vrouwenvoetbal trekt nog lang niet zoveel aandacht als het mannentoernooi. Toch is er in Nederland iets veranderd sinds Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en de andere speelsters van Oranje het EK van 2017 wisten te winnen. En van 7 juni tot en met 7 juli staat er een nóg mooiere titel op het spel. In Frankrijk wordt er namelijk gestreden om de wereldtitel.

Het wereldkampioenschap voor vrouwen heeft nog geen lange geschiedenis. Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1991, met China als gastland en de VS als winnaar. Dit jaar zijn we toe aan de achtste editie van het WK vrouwenvoetbal. Er zijn 24 landen die strijden om de titel. Net als bij het mannentoernooi begint het WK met een groepsfase, waarna het verdergaat met de achtste finales. Je kunt nu alvast wedden op de eerste poulewedstrijden, maar ook op de winnaar van het WK.

Wie zijn de kanshebbers?

De goede prestaties tijdens het EK van 2017 brengt hoge verwachtingen met zich mee voor het Nederlands elftal. Toch is er maar één land de echte favoriet voor de wereldtitel: Amerika. De Verenigde Staten deed alle zeven edities mee en eindigde bovendien altijd op het podium. Drie keer was daar een wereldtitel, één keer een tweede plaats en de overige drie keer behaalden ze een derde plek. De Amerikanen komen ook nog eens naar Frankrijk om hun titel uit 2015 te verdedigen. Het elftal mag zich dus met recht de topfavoriet noemen. Het lijkt misschien alsof het winnen van de WK-titel een gelopen race is voor de Verenigde Staten. Maar volgens de bookies ligt de concurrentie op de loer. Vooral gastland Frankrijk kan het de Amerikanen moeilijk maken, gevolgd door Duitsland en Engeland. Het team van Sarina Wiegman staat bij de meeste bookmakers vijfde in de lijst met kanshebbers. Al kan dat tijdens het toernooi nog makkelijk veranderen.

De Oranjevrouwen op het WK

In de groepsfase van het WK neemt Nederland het op tegen Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni), Kameroen (zaterdag 15 juni) en Canada (donderdag 20 juni). Nederland wordt getipt als groepswinnaar, met Canada vlak achter zich. Nieuw-Zeeland en Kameroen lijken op papier geen enkele concurrentie te zijn voor de Oranjevrouwen. De eerste twee landen uit elke poule gaan in ieder geval door naar de achtste finales. Dat biedt perspectief als je wilt gaan wedden op de wedstrijden van Oranje!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.