• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Vorig jaar was er die spectaculaire en vooral beladen finale tussen Boca Juniors en River Plate. Dit jaar staat het Argentijnse River Plate wederom in de finale van de Copa Libertadores, maar nu is het Braziliaanse Flamengo de tegenstander. Weten de Argentijnen de titel van vorig jaar te prolongeren óf gaat de club uit Rio de Janeiro er met de prijs vandoor? Het is in ieder geval zeker dat het een spannende afsluiter van het toernooi wordt. Want nu de finale voor het eerst uit één duel bestaat, moeten de teams zaterdag alles op alles zetten.

Flamengo en River Plate in de strijd om de Copa Libertadores

Wat de Champions League is voor Europa, is de Copa Libertadores voor Zuid-Amerika. Alle teams willen het meest prestigieuze clubtoernooi van Zuid-Amerika graag op hun naam schrijven. Voor dit jaar zijn er nog twee clubs in de running. Flamengo wist in de halve finale het tevens Braziliaanse Grêmio te verslaan. Vooral in eigen huis maakte het team indruk. Want waar de wedstrijd in het stadion van Grêmio nog eindigde in een 1-1, leverde de return een spetterende overwinning op. Flamengo wist maar liefst met 5-0 te winnen. Een verdiende finaleplaats dus. River Plate deed in de halve finale nog eens dunnetjes de finale van vorig jaar over. Ook nu was de club over twee wedstrijden te sterk voor aartsrivaal Boca Juniors. Hiermee zijn de finalisten van 2019 bekend en kun jij je gaan richten op de finale van aanstaande zaterdag.

De beslissing valt voor het eerst in één duel

Sinds de Copa Libertadores in 1960 van start ging, bestond de finale uit twee wedstrijden. Elke club speelde een uit- en een thuiswedstrijd. Toch vond de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL het hoog tijd om dit systeem op de schop te nemen. Vanaf dit jaar wordt de strijd om de finale in één duel beslist, uiteraard op neutraal terrein. Aanstaande zaterdag zijn de ogen van alle fans gericht op het Estadio Monumental “U” in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hier moet het vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd gaan gebeuren. Normaal gesproken ben je misschien niet zo op de hoogte van het clubvoetbal in Zuid-Amerika. Maar de finale van de Copa Libertadores is echt een goede reden om daar eens verandering in te brengen.

Wie is de grote winnaar volgens de bookmakers?

Dit jaar moet het bij de Copa Libertadores in één wedstrijd gebeuren. Er is geen herkansing in de return waardoor de druk misschien nog wel hoger dan in voorgaande edities. De bookmakers verwachten in ieder geval een felle strijd. Flamengo heeft natuurlijk die 5-0 uit de halve finale op zak. Met de vorm zit het dus wel goed. Dat is ook meteen terug te zien aan de quoteringen. Want hoewel River Plate de titel verdedigt, geloven de bookmakers toch eerder in een overwinning voor Flamengo. De quoteringen bij winst voor de Brazilianen liggen net iets boven de 2.10. Winst voor het Argentijnse River Plate levert ongeveer 3.20 keer de inzet op. Heb jij je keuze al gemaakt? Plaats dan een weddenschap bij de bookmakers en het aftellen naar de grote finale kan beginnen!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.