• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Voor je voetbalweddenschappen kijk je al snel naar de bekendste competities. Wedden op de Eredivisie, Premier League, Bundesliga, Serie A of La Liga: je hebt het vast allemaal gedaan. Maar kijk je ook weleens naar het noorden van Europa? Er zijn een aantal Scandinaviërs die een behoorlijke stempel op het Eredivisie-voetbal hebben gedrukt. De Denen Kasper Dolberg en Lasse Schöne maakten de afgelopen jaren veel indruk. De wat oudere voetbalfan denkt daarnaast ook aan namen als Henrik Larsson, Jari Litmanen en Zlatan Ibrahimović. Ondanks al die bekende spelers lijken we het Scandinavische voetbal een beetje te vergeten. Hoog tijd dus om je daar in te verdiepen als je weer eens op zoek bent naar een interessante weddenschap.

Indrukwekkende momenten uit het Scandinavische voetbal

Scandinavische landen zijn gestructureerd en goed georganiseerd. En laat dat nu net kwaliteiten zijn waar een voetbalelftal veel aan heeft. Het Scandinavische voetbal heeft niet bepaald een enorme status opgebouwd. Toch weten de noordelijke landen zo nu en dan indruk te maken op de internationale voetbalvelden. Wie herinnert zich niet de sensationele zege van IJsland op Engeland tijdens het EK van 2016? Het leverde de IJslanders een verrassende plek op in de kwartfinale plús de steun van bijna heel Europa. Dit was zeker niet de meest indrukwekkende prestatie van een Scandinavisch voetbalelftal. Denemarken werd in 1992 namelijk tot ieders verrassing Europees kampioen. Zweden schopte het tot de halve finale, net als twee jaar later tijdens het WK. Hoe mooi deze prestaties ook zijn, uiteindelijk wordt de basis hiervoor gelegd in de nationale voetbalcompetities. Vooral Denemarken, Zweden en Noorwegen hebben een interessante competitie om te volgen.

Hoe staat het ervoor in de competities?

Bij de bookmakers kun je wedden op verschillende Scandinavische voetbalcompetities. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Deense Superliga. Bij deze hoogste competitie van Denemarken zijn er twee clubs die eruit springen: FC Kopenhagen en FC Midtjylland. Van de afgelopen tien seizoenen wisten deze clubs acht keer te winnen. En ook nu staan Kopenhagen en Midtjylland weer op de twee bovenste plekken van de competitie. Toch heeft FC Kopenhagen de laatste paar wedstrijden laten zien dat het kwetsbaar kan zijn. Drie van de vijf duels gingen verloren, één duel leverde een gelijkspel op. Dat biedt dus kansen voor de tegenstander.

Richt je je liever op het land van Henrik Larsson en Zlatan Ibrahimović? Groot gelijk, want het is momenteel enorm spannend in de Zweedse Allsvenskan. Deze hoogste voetbalcompetitie van het land is inmiddels aanbeland bij de 28e speelronde. Met drie rondes te gaan zijn er nog vier kanshebbers op de titel. Malmö heeft op dit moment de beste papieren, op de voet gevolgd door Djurgården. Beide clubs staan op 59 punten, maar de nummers drie en vier hebben maar één gewonnen wedstrijd achterstand. AIK kan de titel van vorig dus gewoon prolongeren. In hoogste competitie van Noorwegen, de Eliteserien, is er al wat meer voorsprong opgebouwd. Molde FK is inmiddels vijf punten los van de nummer twee, en dat met nog zes wedstrijden voor de boeg. Verrassend genoeg is Rosenborg BK nergens in de top drie te bekennen. De club won de landstitel in 2015, 2016, 2017 en 2018. Maar dit jaar lijkt het kampioenschap toch echt aan Rosenborg voorbij te gaan.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.