• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Iedere voetbalwedder kijkt uit naar de zwaardere competitieduels van clubs als Real Madrid, Inter Milaan en Ajax. Want natuurlijk wil je zien of het Inter lukt om aartsrivaal AC Milaan te verslaan. Hoe spannend de wedstrijden van dit soort topclubs ook zijn, het kan erg interessant zijn om je eens te verdiepen in de minder aansprekende teams. We hebben het niet over de elftallen die jaar in jaar uit de subtop van de competitie vormen. Nee, we richten ons dit keer op de clubs die dit seizoen gepromoveerd zijn. Want wat zijn eigenlijk hun kansen nu ze in de hoogste divisie van het nationale clubvoetbal spelen? 

Op zoek naar aansluiting in de hoogste competitie

Promotie/degradatie is elk seizoen weer een belangrijk thema. De clubs uit de Eerste Divisie, Eerste Klasse B, Tweede Bundesliga, Serie B of Segunda División A doen er alles aan om op te klimmen naar de hoogste voetbaldivisie van het land. Soms gebeurt dat rechtstreeks, soms verdienen ze een plekje dankzij play-offs. Wat de route ook is, in de praktijk blijkt het voor gepromoveerde clubs lastig om zich in de hoogste divisie te handhaven. Kijk maar naar De Graafschap. De Doetinchemmers zijn al sinds jaar en dag aan het promoveren en degraderen. Af en toe lukt het om twee seizoenen achter elkaar in de Eredivisie te blijven, maar daarna is het toch echt over met de competitieduels tegen Ajax of PSV. In seizoen 2019/2020 is onder andere RKC overgekomen uit de Eerste Divisie. RKC staat na 15 speelronde stijf onderaan. Het Italiaanse Brescia zit in dezelfde positie. De club promoveerde dit jaar naar de Serie A, maar vooralsnog komt Brescia niet van de onderste plek af. Norwich City doet het net iets beter met een een-na-laatste plaats in de Premier League. Hoe dan ook, het blijft lastig om na promotie de aansluiting te vinden.

Investeren is de sleutel tot succes

Lang niet alle gepromoveerde teams blijven op die onderste plaatsen hangen. Sparta en FC Twente doen het redelijk met een elfde en twaalfde plek in de Eredivisie. Osasuna en Granada, beide sinds dit seizoen actief in La Liga, staan negende en tiende. Dat lijkt veelbelovend, maar het voetbalseizoen duurt nog lang. De enige manier om echt een vaste waarde te worden in de hoogste divisie van het land, is door te investeren. Betere spelers en misschien zelfs een nieuwe trainer moeten de club klaarstomen om het niveau van de Eredivisie of Serie A aan te kunnen. Gebeurt dat niet, dan hoef je van deze gepromoveerde elftallen geen topprestaties te verwachten. Toch kan het lucratief zijn om te wedden op een overwinning voor bijvoorbeeld RKC. Een gepromoveerde club die ook nog eens laatste staat in de competitie, wordt door de bookmakers snel onderschat. Dat is meteen terug te zien aan de quoteringen. Soms is dat onterecht, want ondanks de slechte statistieken wisten de Waalwijkers afgelopen weekend te stunten tegen FC Utrecht. De hoge quotering die aan zo’n overwinning verbonden is, is meteen een goede reden om gepromoveerde teams het voordeel van de twijfel te geven.

Wedden op gepromoveerde clubs vergt wat voorbereiding. Zo is het verstandig om het gemiddelde doelsaldo te berekenen van de wedstrijden tegen de top 6 en ook die tegen de subtop. Op deze manier maak je een duidelijk onderscheid waardoor je gerichter kunt wedden. Wie weet levert dit wel een verrassend inzicht op waardoor je die hoge quoteringen van de bookmaker kunt omzetten in een mooi winstbedrag.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.